Demolice Nehvizdy

Tahle země není pro starý

Chcete začít stavět dům, ale ono to nejde, protože tam, kde má stát váš nový vysněný, stojí starý a polorozpadlý. Pro majitele pozemku nepříjemná překážka, pro nás další výzva. Na ruce jsme natáhli pracovní rukavice, nastartovali těžkou techniku a dali se do práce.

 

Tentokrát jsme vyjeli 25km za Prahu do městečka Nehvizdy. Popis práce byl víc než jasný. Přijet, vyklidit, zbourat, naložit a odjet. Abychom však mohli vůbec přijet, museli jsme nejdříve zpevnit příjezdovou cestu. Naše auta přeci jenom něco váží a ne každá cesta je pro ně vhodná. To proběhlo bez větších komplikací a my se konečně mohli dát do práce. Dům byl z počátku 20. století a za tu dobu se v něm leccos nahromadilo. Práci jsme si rozdělili, a tak zatímco někteří z nás se pořádně zapotili při vynášení těžkých komod a jiných, už nepotřebných věcí z domu, ostatní se pustili do ruční demontáže střešní krytiny a krovů.

 

Poté, co byl celý dům vyklizen a demontován, přišla na řadu ta pravá zábava. Řidič pásového rypadla Tacheuki ukrajoval zdi starého domu stejně hladce, jako když cukrář krájí dort a práce tak šla pěkně od ruky. Díky těžké technice byl dům brzy zbouraný, ale ještě bylo potřeba poradit si s naložením a následným odvozem suti a stavebního materiálu. K tomuto účelu jsme využili nákladní vozidlo MAN TGL a kontejner o velikosti 5m3. Tady by se mohlo zdát, že pro nás práce skončila, jenže my vše rádi dotahujeme až do samotného konce a tak jsme po odklizení suti ještě srovnali zeminu, vykopali základový pás pro nový dům a zajistili dopravu recyklátu do základové desky.

 

Takže co je pro jednoho překážka, je pro nás nová pracovní příležitost a následná radost z dobře odvedené práce. Jestli také přemýšlíte, co se starým domem, který vám blokuje místo na pozemku, zavolejte nám nebo nám na sebe nechte kontakt a my se vám rádi ozveme zpět.